En badvakt ska ha kläder som är bekväma

En badvakt ska ha kläder som är bekväma

Badvaktens kläder beror på bad och strand

Att vara en badvakt är ett ansvarsfullt och viktigt jobb. Som badvakt är det din uppgift att se till att besökare på badet är säkra och har en trevlig upplevelse. För att kunna utföra ditt arbete på bästa möjliga sätt är det viktigt att du har rätt sorts arbetskläder. En badvakt ska ha kläder som är bekväma att arbeta i samtidigt som de är funktionella och gör det tydligt för besökarna att du är en badvakt. Här är några punkter att tänka på när det gäller badvaktens arbetskläder:

Badvakten ska kunna röra sig fritt

Som badvakt är du ständigt i rörelse och behöver kunna göra snabba beslut och agera vid behov. Därför är det viktigt att du har kläder som tillåter dig att röra dig fritt och bekvämt. Mjuka och stretchiga material är att föredra för att du ska kunna vara så smidig som möjligt.

 

En badvakt ska ha kläder som är bekväma

En badvakt ska ha kläder som är bekväma

 

 

Badvakten ska vara synlig

För att besökarna på badet lätt ska kunna identifiera dig som badvakt är det viktigt att du har kläder som gör att du syns tydligt. Färgglada och kontrasterande kläder är att föredra för att du ska kunna sticka ut i mängden. En reflexväst kan också vara bra att ha på sig om du arbetar på ett simhall som är stort eller om det är dåliga ljusförhållanden.

Badvakten ska ha rätt utrustning

Förutom rätt sorts kläder är det viktigt att du har rätt sorts utrustning för att kunna utföra ditt arbete som badvakt. En livboj, en visselpipa och eventuellt en flytväst är exempel på viktig utrustning som du bör ha med dig när du arbetar som badvakt.

Badvakten ska ha solskydd

Om du arbetar utomhus på ett bad eller en strand är det viktigt att du har kläder som skyddar dig mot solen. En keps, en solhatt och solglasögon är bra att ha för att undvika solbränna och solsting.

Badvakten ska ha rätt sorts skor

Som badvakt är du ständigt i kontakt med vatten och det är därför viktigt att du har skor som är anpassade för att arbeta i en våt miljö. Skor med halkskydd är att föredra för att du ska undvika att halka på de våta ytor som finns vid bassängen eller på stranden.

Sammanfattningsvis är det viktigt att en badvakt har arbetskläder som är bekväma, funktionella, synliga och skyddar mot solen. Genom att ha rätt sorts kläder och utrustning kan du som badvakt utföra ditt arbete på bästa möjliga sätt. Och se till att besökarna på badet har en trygg och trevlig upplevelse. Så se till att du har rätt sorts arbetskläder när du arbetar som badvakt – det kan göra stor skillnad!